Projekt tvättstuga

Så var det då dags att ge sig i kast med vår tvättstuga. Den har verkligen haft ett behov av lite uppfräschning. tvättstuga-före
På  bilden nedan så syns den gamla köksinredningen från tidig träålder i behov av kraftig likvidation.
Att riva inredningen är inledningsvis riktigt roligt. Man får slå med slägga, hårt, brutalt och skojfriskt. Pojknervern går på högvarv medans musiken slår i takt med hammarslagen. Sedan skall diskbänken ut tillsammans med hyffsat ovilliga tvätt- och torkmaskiner. Det roliga är att när man fått bort resterna av diskbänken så ligger där två riktigt fina exemplar av exorcistus madamtus. Även känd som ovänlig människätande jättespindel. Ok, kanske att ta i lite grann, men jag är fan inte van spindlar av jätteformat om det inte visspindelas på film. Här är en bild på den ena skönheten.
När projekt spindel var avklarad så kunde jag gå på det tunga artelleriet: En 17 kg tung bilmaskin för våldsam kontakt med hård yta. Det är förövrigt ett bra sätt att behandla en tennisarmbåge. (not)
Så här kan det se ut när diverse överlevande betonggolv flämtar över sin egen förträfflighet. 17kglove
Lite golvspackel som för övrigt var värdelöst kommer som vanligt den tråkiga biten: städning. Tvätt av golv & väggar men fint blir det. Dags att trolla med penslar, färg och en väggroller. Då blir resultat så här strålande fint.    golvklart
Efter det kommer vår lilla låda byggd av 22mm mdf-skiva så den ska tåla tuffa tag. Där tänkte vi att våra arbetshästar skulle stå, ja, inte bokstavligt då. Hej gumman, vad fin du är på bild :)
boxboxklar

Nu börjar det juh faktiskt att likna en tvättstuga som man kan trivas i. När man har jobbat så mycket måste man ta en paus.
pauspausII
Vilken bra idé att ställa en fåtölj i hörnet!

Nu är det bara att inspektera det på IKEA inköpta skåp och våran tre meter långa bänkskiva som med eller utan våld ska in i tvättstugan.
Kära läsare, jag lovar att det finns en anledning till att det i bruksanvisningen till IKEA möbler står att man ska vara två stycken som ger sig i kast med monteringen. För då kan en stå och svära os och svavel över vilka skitgrejer man köpt medans den andre flinkt, snabbt och smidigt skruvar ihop eländet. Du är duktig Maja :)
bring-the-noiseVåran dotter Linnea tyckte oxå om att vi sågade i bänkskivan.
När bänkarna väl är på plats så ska det kompenseras för diverse höjdskillnader och då går det i vanlig IKEA-ordning inte att justera fötterna i tillräcklig längd utan det är till att tillverka egna förlängningar men det går att göra med ett leende på läpparna ändå!
new-lockersDet var allt för idag, fortsättning följer…